Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPTREDEN FIDDLE CASE

2 oktober @ 4:00 pm

Zondag 2 oktober 2022 ontvangen we deze Ieren uit County Claire. Drie jaar geleden mochten we hen reeds verwelkomen in De Klapper, wie hen toen gemist heeft krijgt nu de kans om dit goed te maken.
The Fiddle Case is het bewijs dat de traditionele muziek in Ierland springlevend is. Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs, eigen composities en traditionals. En improviseren, een wezenlijk onderdeel van de Ierse muziek.


The Fiddle Case is een vierkoppige band bestaande uit:

Eoin O’ Neill, bouzouki, is de drijvende kracht achter The Fiddle Case en ook achter meerdere andere bands. Naast samenwerkingen met o.a. Luka Bloom en Christy Moore is hij ook archivaris van veel traditionele muziek die anders verloren dreigde te gaan.

In 2015 ontving hij de Mórglór Award voor zijn verdiensten voor de traditionele muziek in Clare.

Jon O’Connell, contrabas / guitar / zang, heeft in zijn meer dan 20-jarige carrière met vele artiesten samengewerkt zoals o.a. Luka Bloom. Tourde in de USA en ook in Australië als support voor Crowded House.

Adam Shapiro, fiddler, heeft zijn roots in Zuid Afrika, maar vestigde zich begin deze eeuw in Ierland omwille van de muziek. Naast eigen producties o.a. met zijn broer heeft hij ook meegewerkt op vele plaatopnames o.a. recent nog met Luka Bloom.

Kieran O’Connell, zang/gitaar/bodhrah is de singer-songwriter van de band met een liefde voor Ierse ballads met rockende countrymusic.The Fiddle Case wordt voor concerten op het continent aangevuld met Job Cornelissen op percussie en zang. Job heeft vanuit zijn dansopleiding een carrière opgebouwd als vaktherapeut dans en dansdocent, maar is daarnaast ook performer die dans en muziek samenbrengt. Muzikaal is hij actief bij de eigenzinnige Nederlandse folkband Maalstroom en eigen werk brengt hij met Job Alone.
Kom je onderdompelen in traditionele Ierse muziek!Tickets aan € 13 in voorverkoop en € 16 aan de kassa


RESERVEREN

Gegevens

Datum:
2 oktober
Tijd:
4:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

Cafetaria De Klapper
Klapperstraat 103
Beveren, 9120 België
+ Google Maps