Asterix Avo neemt deel aan de European Champions League volleybal

De European Champions League is de hoogste Europese competitie voor clubs. Deelname is voorbehouden aan de landskampioenen en enkele andere topclubs uit de “grote” volleyballanden.

Asterix Avo is verheugd om te kunnen melden dat zij beslist hebben om in het komende volleybal seizoen deel te nemen aan deze topcompetitie. De mooie Topsporthal in Beveren is een ideale locatie, niet alleen voor sportieve hoogstandjes, maar ook voor een meeslepende beleving van de wedstrijden als toeschouwer, en een puik verzorgde ontvangst voor sponsors en genodigden.

Na een jaar zonder publiek hopen we vanaf september een nieuwe start te kunnen maken, met een volle zaal en bruisende ambiance. Asterix Avo zal zijn beste beentje voorzetten, niet alleen op het veld maar ook er naast. Sportief betekent dit alleszins een flinke uitdaging voor de totaal vernieuwde ploeg. Niet minder dan acht nieuwe speelsters moeten ingepast worden. Veel speelsters zijn ook gedurende de zomer actief in nationale selecties (Yellow Tigers en Young Yellow Tigers), zodat de eerste trainingen met de volledige kern pas rond 10 september kunnen plaats hebben.

Deelname aan de Champions League is een unieke kans om het spelniveau te verbeteren, zowel voor de ploeg als geheel als voor de individuele speelsters. Het is niet elke dag dat je de kans krijgt om als zestien- of achttienjarige tegen de beste speelsters van Europa uit te komen. Asterix Avo is, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, ongetwijfeld de jongste ploeg die deelneemt. Wat ze nog ontbreekt aan ervaring en routine zullen ze zeker compenseren met hun talent en inzet. De meer ervaren speelsters staan te popelen om hun kennis en ervaring aan de
jongeren over te dragen. En met een gemiddelde lengte van 180 cm zijn het zeker geen kleine Galliërs ! Alvast een kluifje naar de hand van trainer-coach Kris Van Snick.

Asterix Avo wil zich niet laten afschrikken door deze sportieve, logistieke en financiële uitdaging. We kunnen rekenen op vele gemotiveerde vrijwilligers die voor de complexe organisatie zullen instaan. En we zijn blij dat we ook kunnen rekenen op een grote schare supporters en sponsors die ons moreel en materieel blijven steunen. Aan hen spannende thuiswedstrijden in een schitterend kader en met een verzorgde opvang aanbieden, dat is onze tegenprestatie. De wedstrijden (heen en terug) worden steeds midweek gespeeld, naar keuze van de thuisploeg op dinsdag, woensdag of donderdag

Alvast enkele data:
Vrijdag 25 juni is de lottrekking in Luxemburg.
De ceremonie is rechtstreeks te volgen op internet, vanaf 12:30 uur.
22 en 29 september : Eerste voorronde
6 en 13 oktober : Tweede voorronde
27 oktober en 3 november : Derde voorronde

De vierde voorronde bestaat uit een poule systeem, 5 poules van 4 ploegen, die allemaal tegen elkaar spelen, uit en thuis (dus 6 wedstrijden), in de periode tussen 24 november 2021 en 16 februari 2022.


Verliezers uit de 1e en 2e voorronde worden opgevist in de CEV beker, 32e finale, op 27 oktober en 3 november.


Verliezers uit de 3e voorronde komen ook in de CEV beker, en gaan naar de 16e finale, op 17 en 24 november