Europese competitie start half december

Asterix Avo neemt dit jaar deel aan de CEV Challenge Cup. We zijn vrij in de eerste ronde, en treden rechtstreeks aan in de 1/16e finale. De tegenstander wordt de winnaar van het duel tussen OK Herceg Novi uit Montenegro en BK Tromso uit Noorwegen.

De heenwedstrijd op 14 december wordt op verplaatsing gespeeld, de terugwedstrijd in Beveren op 21 december 2022. Deze data kunnen nog één dag voor- of achteruit verplaatst worden, en moeten nog door de CEV goedgekeurd worden.

Herceg Novi is  een kuststad aan de Baai van Kotor in het noordwesten van Montenegro, en telt 18 000 inwoners. Het ligt een vijftigtal kilometer ten zuiden van de Kroatische stad Dubrovnik. De bevolking bestaat vooral uit Serviërs. In de volleybalploeg spelen diverse nationaliteiten : Amerikaanse, Kroatische, Servische, Russische, Oekraïense en natuurlijk ook Montenegrijnse speelsters.

Tromso is  een stad in het Noorden van Noorwegen, en wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Het ligt boven de poolcirkel, op 70° noorderbreedte. Eind november begint er de poolnacht, zodat we er geen daglicht zullen zien. Sommigen hopen al op spectaculaire beelden van het noorderlicht, maar dat is niet gegarandeerd. De volleybal ploeg bestaat uit Noorse speelsters, en is op papier geen partij voor de Montenegrijnse dames.