Drie op drie voor Asterix avo

Onze Dames C werden deze morgen vroeg verwacht in Aalter om hun provinciale bekerwinst van vorig seizoen te verdedigen.

Gesteund door een honderdtal supporters uitgerust met toeters en trommels gingen ze de strijd aan tegen Dero Zele Berlare A.

De eerste set ging gelijk op en werd nipt doch verdiend gewonnen door Zele Berlare (25-23). Ook in de 2de set gaven beide teams elkaar geen cadeau’s en werd er voor elke bal gestreden. Ook de scheidsrechters hadden het niet makkelijk en moesten soms moeilijke beslissingen nemen. Terech of onterecht… die discussie gaan we niet opnieuw voeren… de man in de stoel heeft namelijk altijd gelijk! Deze set trokken de rood-witten aan het langste eind (23-25). In de derde set namen onze dames meteen afstand en lieten de tegenstander niet meer in de set komen. Met overtuiging wonnen ze dan ook de derde deelwinst (14-25). De toon was gezet, onze rood-witten gingen op hun elan door en bij Zele Berlare was de veer gebroken. Op geen enkel moment maakten ze nog aanspraak om opnieuw in de wedstrijd te komen. Nog even was er even commotie (en ongerustheid) bij de eerste wedstrijdbal toen een speelster van Berlare Zele ongelukkig met haar hoofd op de grond terecht kwam en afgevoerd moest worden. Hierdoor moest het laatste punt opnieuw gespeeld worden, maar dit was maar een formaliteit. De rood-witten bleven in volle concentratie en maakten het punt opnieuw schitterend af. (15-25)

Voor het tweede jaar op rij winnen onze dames de provinciale beker!

Met drie teams zakten we in het Paasweekend af naar Aalter en drie keer kwamen we met de beker naar huis.
Op zaterdag wonnen namelijk zowel de U11 als de U15 ook hun finale.

Het Liga team won in februari ook al de beker van België waardoor de splinternieuwe prijzenkast van onze nieuwe fusieclub ondertussen al gevuld staat met vier bekers… Het eerste jaar van de fusie kunnen we nu al succesvol noemen